(Sta ook zeker even stil bij onze laatste technische analyse van Vechain!)

Op woensdag 7 februari kondigde VeChain hun eerste publieke DApp aan, genaamd VeVID. Dit is een platform gebaseerd op de gedecentraliseerde blockchain technologie van VeChain. VeVID zal dienen om gebruikers te valideren met hun digitale ID, als onderdeel van het Know Your Customer (KYC) principe. De blockchain technologie draagt dan bij tot een veilig en betrouwbaar ecosysteem voor interacties tussen particulieren en bedrijven.

Het is al langer duidelijk dat VeChain mikt op professionalisering van de cryptomunten. Naast heel veel partnerships (PwC, DNV GL) met grote bedrijven hebben ze vaak te kennen gegeven belang te hechten aan een goed contact met overheidsinstanties. Sinds begin januari gaat het gerucht de ronde dat ze zelfs met de PBoC (People’s Bank of China) zouden samenwerken. Dit gerucht werd voor het eerst enigzins geofficialiseerd toen VeChain’s twitter dit artikel retweette waarin volgende quote stond:

Daarnaast introduceerden ze woensdag VeVID, waarbij in het artikel volgende quote stond:

Als we dit correct interpreteren zou VeVID dienen om de overheid controle te geven over een op blockchaintechnologie gebaseerd handelpslatform. Hierbij zouden alle gebruikers door de overheid geverifieerd zijn via de KYC technologie van VeVID, zodat de overheid complete controle behoudt over alle deelnemers aan de handel. Betalingen via dit platform gebeuren via de VET tokens, die zullen worden gegenereerd door VEN-houders.

Natuurlijk is dit voorlopig speculatie, maar het is alleszins een interessante ontwikkeling die de geruchtenmolen alleen maar voedt. Wij hebben het volste vertrouwen in VEN als één van de meest veelbelovende cryptomunten voor 2018. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet!

Kijk zeker ook even naar onze laatste technische analyse van Vechain!

Crypto groeten,

Wij Cryptonairs

PS: Interessante links

  • VeChain website: Klik hier
  • VeChain “first official public infrastructural decentralised application” : Klik hier
  • VeChain white paper / development plan (enigszins krakkemikkig Engels bij momenten doordat het een Chinees bedrijf is qua roots): Klik hier